Громадсько-політичний тижневик Кіцманщини

Рецепти смачних новорічних закусок

20 дек 2017

Рецепти смачних новорічних закусок

   

М'ясо під шубою

Рецепти смачних новорічних закусок


Інгредієнти: свинина (1 кг), печериці (1 кг), цибуля (2 шт.), сир твердий (100 г), сир адигейський (100 г), помідори червоні (2 шт.), гірчиця (готовий соус), сіль, перець чорний мелений — за смаком, олія для смаження.

Приготування. Гриби помийте, поріжте і викладіть смажитися на розігріту з олією сковорідку. Цибулю почистіть, поріжте півкільцями і додайте смажитися до грибів аж до випаровування води з грибів і м'якості (прозорості) цибулі. Готові гриби з цибулею викладіть у тарілку.
Сир натріть на крупній тертці. М'ясо наріжте скибочками, шириною приблизно 15 мм. Відбийте м'ясо з двох сторін.
Увімкніть духовку. Вистеліть деко папером для випічки. Викладіть відбивні. Змастіть їх гірчицею, посоліть і поперчіть. Викладіть на відбивні смажені гриби з цибулею. Помідори вимийте, наріжте півкільцями і викладіть зверху на гриби. Присипте відбивні спочатку адигейським сиром, потім — твердим. Поставте м'ясо по-французьки в розігріту духовку запікатися — приблизно на 35 хвилин при 200 градусах.

М’ясні рулетики

Рецепти смачних новорічних закусок


Вам знадобиться: куряче філе (2 шматки), яйце (2 шт.), маслини або оливки (1 банка), сир (100 г), майонез будь-якої жирності (2 ст.л.), борошно (2 ст.л.), зелень — петрушка, кріп — за смаком.

Приготування. Куряче філе розрізати навпіл, але так, щоб не розділити грудку на дві частини. Так філе буде широким і пласким. Акуратно відбити кулінарним молоточком. Кожну відбиту грудку посолити і поперчити за смаком. Після цього змастіть грудку майонезом і залиште маринуватися.
В цей час збийте яйце і посмажте тонкий омлет. Для того, щоб він вийшов щільнішим, додайте у нього борошно. Два яйця — два тонких млинчика омлету. Щоб омлет мав «цікавий» солонуватий смак, покришіть в нього невелику кількість маслин або оливок.
Підсмажений млинець омлету кладемо поверх відбитої грудки. На краєчок грудки — шматочок сиру. Почніть скручування рулету. Закріпіть його кулінарною ниткою або зубочистками. Обкачайте рулет в борошні і відправте його на сковорідку з розігрітою олією. Смажити рулет слід під закритою кришкою на маленькому вогні, через 15 хвилин переверніть на інший бік.
При бажанні можете запекти рулет у духовці. Робити це потрібно при температурі 180-200 градусів протягом 30-40 хвилин. Готовий рулет має охолонути, позбавляємо його від ниток або шпаг і нарізаємо шматочками, шириною 3-4 сантиметри.

Запечена буженина

 

Вам знадобиться: свинина (1,5 кг м’якоті), морква (1шт.), часник (1 головка), спеції за смаком: сіль, мускатний горіх, перець; кунжут (1 упаковка або приблизно 50 г).
Приготування. М’ясо приготувати до запікання: промити проточною водою, витерти паперовим рушником, видалити жилки з поверхні.
Моркву і часник очистити і нарізати тонкими брусочками.
М’ясо пронизати багато разів тонким довгим ножем. У отримані отвори вставити шматочок моркви з сіллю або часнику. Начинене м’ясо натерти спеціями. При бажанні його можна обкрутити кулінарною ниткою, щоб страва тримала форму. Посипати м’ясо насінням кунжуту і помістити на деко з високими бортиками. Запікати при температурі не більше, ніж 180 градусів. Протягом усього запікання шматочок м’яса потрібно поливати соком кожні 20 хвилин. Залежно від потужності духовки, буженина запікається від 1,5 до 2 годин.

Сушка з м’ясом
Вам знадобиться: м’ясний фарш (0,5 кг), сушка (0,5 кг), яйце (1 шт.), сир (200 г), майонез (1 ст.л.), улюблені спеції; листя зеленого салату для декору страви.
Приготування. Фарш приправити сіллю та іншими спеціями на ваш смак. Додайте в нього майонез, вбийте яйце і ретельно перемішайте.
Деко вистеліть пергаментом або харчовою фольгою. На лист потрібно викласти сушки, начинені фаршем. Як правило, на один бублик йде пов-на чайна ложка фаршу.
Викладені сушки трохи присипають тертим сиром і відправляють у духовку. Час запікання закуски — 25 хвилин при температурі 180-200 градусів.
Запечені м’ясні сушки, які вже трохи охолонули, слід викласти на тарілку, прикрашену листям салату.

Котлета по-шотландськи

Рецепти смачних новорічних закусок

Вам знадобиться: фарш (0,5 кг), яйце (5 шт.: 4 варених і одне сире), майонез (1 ст.л.), борошно (3 ст.л.), спеції за смаком, зелень.

Приготування. Відваріть накруто 4 яйця. Занурте в холодну воду, щоб охололи. В цей час додайте у фарш спеції, сире яйце і трохи борошна. Ретельно розмішайте. Фарш повинен бути щільним.
Очистіть яйця від шкаралупи.
Розігрійте сковорідку з олією, її має бути багато.
Кожне варене яйце слід «обернути» у фарш. Намагайтеся правильно розподілити фарш на чотири частини.
Котлетки обкачати в борошні і відправити в олію. Смажити їх під закритою кришкою приблизно по 15 хвилин з кожного боку.
Готову страву треба охолодити, потім красиво розрізати навпіл так, щоб було видно серединку яйця. Прикрасьте котлетки рубаною зеленню.

Салат з грибами «Ситний» 

 

Інгредієнти: відварене м’ясо (200 г), печериці (200 г), пекінська капуста (100 г), цибуля (1 шт.), яйце (2-3 шт.), майонез або сметана (4 ст.л.), вода (1ст.л.), приправа карі (1 ст.л.), олія (2 ст.л.), сіль — за смаком.
Приготування. На олії присмажити порізану півкільцями цибулю та гриби, нарізані пластинками. Приготувати омлет з яєць, води і спецій. Його потрібно підрум’янити з обох сторін. Можна розділити порцію суміші на кілька млинців. Остиглий омлет нарізати смужками. Будь-яке м’ясо (відварне, копчене або шинка) нарізати кубиками. Капусту дрібно нашинкувати. Всі продукти заправити соусом зі сметани або майонезу і солі.

Салат «Тіффані»

Рецепти смачних новорічних закусок

Вам знадобиться: курячі грудки (2 шт.), яйця (5 шт.), сир (200 г), майонез (150 г), виноград (100 г), мигдаль смажений (100 г), сіль.

Приготування. Грудки відварити в підсоленій воді (намагатися їх не перетримати, щоб вони не стали жорсткими і сухими). Охолодити м’ясо. Яйця відварити і занурити в холодну воду.
Грудку дрібно нарізати і викласти на дно тарілки. Покрити її густим шаром майонезу, щоб м’ясо не здавалося сухим. Зверху — шар подрібненого мигдалю (подрібнити його можна м’ясорубкою або ножем), натерти всі п’ять яєць на крупній тертці (за бажання цей шар можна трохи посолити і знову покрити майонезом).
На яйця викласти тертий сир і вирівняти шаром майонезу.
Виноград заздалегідь вимити і просушити. Кожна ягідка розрізається уздовж навпіл і викладається зверху на останній шар майонезу.

Салат «Лаура»

 

Доповніть меню на Новий рік 2018 цим простим і смачним салатом зі свіжих зелених продуктів і золотих зерняток кукурудзи, який стане ще і кольоровою прикрасою столу. Цей варіант стане в нагоді, якщо ви до останнього моменту не вирішили, що готувати.
Інгредієнти: огірки свіжі (2 шт.), консервована кукурудза (50 г), листя салату (1 пучок), будь-яка зелень (1 пучок), майонез і сіль — за смаком.
Приготування. Огірки нарізати соломкою, зелень і салат накришити руками. Додати решту продуктів і перемішати. Викласти в салатницю і прикрасити букетиками зелені.

Салат «Улюблений»

 

«Мімоза», «Оселедець під шубою» і «Олів’є» — це улюблені багатьма рецепти. Пропонуємо спробувати новий салат «Улюблений». Поєднання продуктів цікаве і гармонійне. Салат відмінно впишеться в основне меню на Новий рік 2018.
Інгредієнти: помідори (2-3 шт.), крабові палички або крабове м’ясо (200 г), твердий сир (50 г), варені яйця (2 шт.), зелень, майонез, сіль — за смаком.
Приготування. Нарізати кубиками помідори і крабові палички чи крабове м’ясо. Сир і варені яйця натерти або теж нарізати кубиками. Все заправити майонезом і посолити, викласти в салатницю і прикрасити зеленню. Подавати охолодженим. 

Новорічний салат з язиком

Рецепти смачних новорічних закусок

 

Вам знадобиться: язик яловичий (250 г відвареного), яйця (5 шт.), сир (100 г) — 70 г в салат, 30 г на стружку для прикрашання, перець болгарський (1 шт., печений), часник (1 головка, печений), майонез (3 ст.л.), сметана (2 ст.л.), зелень (цибуля, базилік, петрушка).
Приготування. Відварений язик слід охолодити і нарізати крупною соломкою або кубиками. Відварені яйця після охолодження нарізаємо так само.
Часник і болгарський перець запекти у духовці. Робити це необхідно заздалегідь, близько півгодини при температурі 110-120 градусів. Перець змастити олією, часник обернути у фольгу.
Печений перець порізати, як й інші інгредієнти. Часник додати цілий або розімнути виделкою (після запікання він не такий гострий і твердий).
Сир нарізати, як і яйця та язик. Невелика частина сиру треться на дрібну тертку.
Соус для заправки: майонез, сметана, зелень, сіль. Заправте салат, ретельно перемішайте і посипте тертим сиром.

Салат Абу-Дабі з трьома видами м’яса
Вам знадобиться: яловичина відварена (0,5 кг), свинина відварена/вирізка (0,5 кг), філе куряче відварене (0,5 кг), печериці мариновані (1 банка), майонез (150 г), соєвий соус (5 ст.л.), часник (1 зубчик).
Приготування. М’ясо відварити разом або окремо. Коли охолоне, нарізати м’ясо і печериці тонкою соломкою. Відправити в салат.
Соус для заправки: в майонез додати соєвий соус і зубчик часнику. Ретельно перемішати.
Інгредієнти висипати в салатник, залити соусом і ретельно перемішати. Готову страву можна прикрасити гілочкою петрушки або листям салату.
Підготувала Христина МЕЛЬНИЧУК.

911

Схожі новини:

Що подати на стіл у Новорічну ніч

Що подати на стіл у Новорічну ніч

Символом 2018 року є Жовтий Земляний Собака, а всі чотириногі улюбленці обожнюють веселощі, тому варто заздалегідь обзавестися яскравими елементами
20 хитрощів, які заощадять ваш час на прибирання

20 хитрощів, які заощадять ваш час на прибирання

Можна легко і швидко прибрати вдома, приклавши мінімум часу і сил, використовуючи при цьому найпростіші домашні засоби. Досить запам’ятати кілька хитрощів і
Смачні рецепти страв з бабусиної скрині

Смачні рецепти страв з бабусиної скрині

ПЕРШІ СТРАВИ Якщо справжній борщ вміє готувати кожна господиня, то з капусняками та юшками справи зовсім інші. Практично кожен регіон має свої власні варіанти
Люди масово збирають гриби, їх цієї осені вдосталь

Люди масово збирають гриби, їх цієї осені вдосталь

Кіцманчани хваляться в соцмережах світлинами з осінніми дарами лісу. Після останніх дощів гриби рясно кинулись, тож люди, переповідаючи один одному про успішні
19 серпня — Яблучний Спас: кращі рецепти яблучних пирогів

19 серпня — Яблучний Спас: кращі рецепти яблучних пирогів

Яблучний або Другий Спас святкується 19 серпня. У цей день освячують яблука першого врожаю, люди пригощають одне одного, печуть пироги і готують різні страви з
Кропива — цілюща і корисна рослина (рецепти)

Кропива — цілюща і корисна рослина (рецепти)

   "Одна кропива замінює семеро лікарів”, – так говорили в давнину. Про цілющі властивості кропиви наші предки знали не з чуток, ця трава була

Додати коментар

Ваше Ім’я:
Ваш E-Mail:
Запитання:
Як звали Шевченка
Відповідь:*
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:













soc

Ми в соц.мережах
soc soc soc soc
Погода


ВХІД НА САЙТ